Dimensioneringsprogram för oljefilter inom hydraul- & smörjsystem

Hur vet jag vilket filterhus jag ska ha?

När man ska ta reda på vilken filterlösning som är optimal för en särskild applikation finns det en del parametrar man behöver ta hänsyn till. För att välja rätt filterhus för en applikation måste man veta oljeflöde, systemtryck, vilken typ av olja det är, om det förekommer kallstarter av systemet och vilken avskiljningsgrad som man behöver på filtret för att uppnå rätt renhetskrav på oljan. Därefter väljer du vilken anslutning det ska vara på filterhuset och vilken bypass man ska ha.

 

Val av filterpatron och indikator

En indikator behövs för att tala om när ett filter är igensatt och behöver bytas? Differenstrycket indikatorn ska indikera vid väljs beroende av vilken typ av bypass man har på filterhuset. Indikatorer kan antingen vara visuella, elektriska eller vara en kombination av båda. När alla andra parametrar är ifyllda så får du välja en lämplig filterpatron ur listan, ditt val kan styras utav initialtryckfall över patronen och/eller baseras på om du har en komponentstandard sedan tidigare

 

Använd vårt dimensioneringsprogram för oljefilter

Det enklaste sättet att dimensionera fram en filterlösning inom exempelvis hydraulik- & smörjsystem är att använda Collys dimensioneringsprogram. Länk till beräkningsprogrammet hittar du nedan. Allt man behöver göra är att ta reda på alla parametrar och fylla i uppgifterna i formuläret för att få en färdig rapport skickad till sig via e-post. Dimensioneringsprogrammet är byggt och framtaget för att våra kunder enkelt ska kunna få fram en optimal filterlösning baserat på deras specifika ändamål. Vid övriga frågor går det bra att kontakta oss här.

 

Klicka på knappen nedan för att komma till dimensioneringsprogrammet

Olja